Nr. 39 din 28 decembrie 2017
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicație bilunară editată de Statul Major al Forţelor Terestre

Kaki 100%


Cercetașii dobrogeni în acțiune

 

Locotenent Mirela GHEORGHE
Foto: plutonier adjutant principal Gheorghe Gabără

ntrenamente intense au avut loc în poligonul de cercetare al Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești”, unde cercetașii dobrogeni au executat modulul de pregătire Care Under Fire.

Rănit la ora 12:00, sanitarul să vină! Se dau comenzi, iar cercetașii se pun în mișcare. Militarii Companiei 349 Cercetare, sau Fantomele cum sunt supranumiți, alături de camarazii din structurile de cercetare ale brigăzii, au dat startul antrenamentelor. Este foarte important ca toți militarii să cunoască noțiuni Care Under Fire, salvator putând fi oricare dintre ei.
Care Under Fire - o mică parte dintr-un modul de pregătire mai complex, Tactical Combat Casualty Care, menit să antreneze cursanții în următoarele domenii de instruire: Tactical Under Fire, Tactical Field Care, Tactical Evacuation Care, MEDEVAC.
În terenul de instrucție, militarii au avut obiective bine stabilite: perfecționarea deprinderilor și tehnicile de acțiune pe timpul acordării primului ajutor medical unui camarad rănit pe câmpul de luptă, precum și exersarea procedurilor standard de operare.
Militarii au fost atenți asupra următoarelor aspecte: siguranța salvatorului, deplasarea la victimă, acordarea primul ajutor și extragerea victimei în cea mai mare viteză. Cursul a cuprins două etape, una teoretică și cealaltă practică, urmărind ca participanții să aprofundeze cât mai multe informații, atât în sala de pregătire, cât și în teren.
Am avut parte de un colectiv închegat, înțelegător, dornic să învețe lucruri noi. Sunt mândru de ei, militarii s-au descurcat mai bine decât mă așteptam, a fost concluzia instructorului modulului de pregătire, caporalul Andrei Zapotoțchi.
Două misiuni executate în teatrul de operații Afganistan, la care adăugăm numeroase cursuri de pregătire desfășurate, atât în țară, cât și în străinătate, l-au ajutat pe Andrei să-și sprijine colegii să se antreneze în condiții cât mai apropiate de realitatea câmpului de luptă.
La rândul său, colonelul Dorin Toma, comandantul Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești”, a subliniat faptul că cercetașii dobrogeni sunt gata să răspundă prezent ori de câte ori va fi nevoie de ei. Am dovedit, în câmpul de instrucție, că avem oameni bi­ne pregătiți.
La finalul cursului, acesta a înmânat participanților diplome de merit, felicitându-i pentru rezultatele obținute și pentru profesionalismul de care au dat dovadă.

 

cap de pagina

Kaki 100 Cercetașii dobrogeni în acțiune Antrenamente intense au avut loc în po­ligonul de cercetare al Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești”, unde cercetașii dobrogeni au executat săptămâna trecută modulul de pregătire Care Under Fire.
Rănit la ora 12:00, sanitarul să vină! Se dau comenzi, iar cercetașii se pun în miș­care. Militarii Companiei 349 Cercetare, sau Fantomele cum sunt supranumiți, alături de camarazii din structurile de cercetare ale brigăzii, au dat startul antrenamentelor. Este foarte important ca toți militarii să cunoască noțiuni Care Under Fire, salvator putând fi oricare dintre ei..
Kaki 100 Ziua Veteranilor Ziua Veteranilor din Teatrele de Operații este comemorată la data de 11 noiembrie deoarece la 11 noiembrie 2003, a căzut la datorie sublocotenentul p.m. Iosif Silviu Fogorași. Acesta a fost primul militar decedat în teatrul de operații din Afganistan. Sergentul-major Iosif Silviu Fogorași a fost împușcat mortal, iar sergentul-major Mihail-Anton Samuilă a fost rănit, în timp ce o coloană de blindate aparținând Batalionului 151 „Războieni” («Lupii Negri »), aflată în misiune de luptă, a fost atacată cu focuri de armă în zona localității Spin Puldac, situată în apropierea graniței cu Pakistanul.

Kaki 100 Punct ochit, punct... și să mai vedem!În data de 19 octombrie, în poligonul Cățelu, s-a desfășurat Cupa Presei la Tir, eveniment înscris în seria activităților organizate cu ocazia Zilei Armatei României, prin Direcția Informare și Relații Publice, în parteneriat cu Asociația de Caritate din Armata României „Camarazii” și cu sprijinul Statului Major al Forțelor Terestre și al Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” București. Evenimentul a beneficiat și de sprijinul firmei ADINA S.R.L. și al Asociației Aeronautice Române. Locația menționată încă din primele rânduri, aflată la marginea Bucureștiului, ne este nouă foarte cunoscută prin prisma ședințelor de tragere executate aici de către subunitățile de brigadă și nu numai.


 


COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiția indicării cu exactitate a numărului și a datei apariției publicației.
OPINIILE ŞI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț