Nr. 32 din 23 ianuarie 2014
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicaţie bilunară editată de comandamentul Diviziei 1 Infanterie "Dacica"

Kaki 100%

Numiri în funcție, la început de an

Colonel Ion PAPALEȚ

urmare a treceri  în rezervă  a generalului-locotenent Mircea Savu,  pe 7 ianuarie 2014,  la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, a avut loc, în prezența  ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa și a șefului Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă  predarea-primirea comenzii Statului Major al Forțelor Terestre.

Astfel, generalul-maior Nicolae Ciucă a preluat comanda Statului Major al Forțelor Terestre de la general-locotenent Mircea Savu, în prezența ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa, a șefului Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, a șefilor categoriilor de forțe ale armatei și ai direcțiilor din Ministerul Apărării Naționale, a comandanților de mari unități și unități din Forțele Terestre, a atașaților militari ai Apărării acreditați la București, precum și a personalul Statului Major al Forțelor Terestre.
Ministrul Apărării Naționale l-a felicitat pe  generalul-locotenent Mircea Savu pentru rezultatele obținute în cei treizeci și șase de ani de carieră militară, apreciind că aceasta s-a aflat sub semnul dragostei față de țară și față de armata română, iar misiunile încredințate au fost întotdeauna îndeplinite cu responsabilitate și profesionalism.
Generalului-maior Nicolae Ciucă, ministrul Apărării Naționale i-a urat succes în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Terestre, subliniind importanța continuării procesului de modernizare a Forțelor Terestre.
„Sunt deosebit de onorat să preiau comanda și Drapelul de luptă al Statului Major al Forțelor Terestre! Împreună cu echipa de comandă și personalul Statului Major al Forțelor Terestre vom face uz de toate cunoștințele noastre profesionale, de experiența și dedicația noastră pentru a duce mai departe proiectele demarate.
Vom găsi modalitățile și procedeele cele mai eficiente pentru ca împreună cu comandanții marilor unități și unități să ne îndeplinim misiunile primite, să ne atingem obiectivele încredințate și să ne asumăm noi proiecte, astfel încât să răspundem tuturor cerințelor stabilite la nivelul Ministerului Apărării Naționale și Statului Major General.” – a subliniat șeful Statului Major al Forțelor Terestre, general-maior Nicolae Ciucă, adresându-se audienței.
General-maior Nicolae Ciucă a comandat celebrul Batalion „Scorpionii Roșii”, recunoscut de americani ca fiind surprinzător de adaptabil imprevizibilului din teatrul de război. A fost decorat, până acum, cu Ordinul Național „Pentru Merit”, în Grad de Cavaler, Semnul Onorific în Serviciul Patriei XV, XX, Medalia ONU pentru misiunea UNAVEM III, Emblema de onoare a Armatei României și Emblema de Onoare a Statului Major al Forțelor Terestre.

În conformitate cu Ordinul ministrului Apărării Naționale, începând cu data de 07.01.2014, generalul de brigadă dr. Petrică-Lucian Foca a fost numit în funcția de comandant al Diviziei 2 Infanterie „Getica”, iar general de brigadă dr. Adrian Tonea, fost comandant al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizat㠄Unirea Principatelor”, din Focșani, a luat în primire funcția de comandant al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”.

Generalul-maior Dumitru Scarlat, fost comandant al Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, a fost numit locțiitor al șefului Statului Major General, iar generalul-maior Gabriel GABOR a fost numit Director al Statului Major General.
l Colonelul Virgil Ovidiu Pop, comandantul Regimentului 30 Gardă, a fost împuternicit la comanda Brigăzii 282 Mecanizat㠄Unirea Principatelor”.

Pe 19 decembrie 2013, la sediul Statului Major al Forțelor Aeriene a avut loc ceremonia de învestire a generalului-maior Laurian Anastasof în funcția de șef al Statului Major al Forțelor Aeriene. În cadrul ceremoniei, a fost citit Decretul prezidențial de înaintare în grad și trecere în rezervă a generalului-locotenent doctor Cârnu Fănică, Decretul prezidențial de înaintare în grad și Ordinul ministrului Apărării Naționale de numire în funcție a noului șef al Statului Major al Forțelor Aeriene, precum și predarea - primirea comenzii Statului Major al Forțelor Aeriene și a Drapelului de Luptă.
Generalul-maior Laurian Anastasof s-a născut la 18 iulie 1965 în Călărași. Este absolvent al Școlii Militare de Ofițeri de Aviație „Aurel Vlaicu”, specialitatea Aviație Naviganți, promoția 1990. Și-a început cariera de ofițer la Baza 86 Aeriană Fetești ocupând succesiv, de-a lungul carierei, funcții pe linia specialității militare și funcții la comanda unor structuri din Statul Major al Forțelor Aeriene.

cap de pagina

Numiri în funcție, la început de an Ca urmare a treceri în rezervă a generalului-locotenent Mircea Savu, pe 7 ianuarie 2014, la sediul Statului Major al Forțelor Terestre, a avut loc, în prezența ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa și a șefului Statului Major General, general-locotenent Ștefan Dănilă, predarea-primirea comenzii Statului Major al Forțelor Terestre.
Scorpionii Roșii din Compania KAF-GDA, la cea de-a 13-a provocare În dimineața zilei de miercuri, 20 noiembrie a.c., la comandamentul Batalionului 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, s-a desfășurat ceremonia militară de plecare în teatrul de operații din Afganistan a Companiei KAF-GDA (Kandahar Airfield Ground Defence Area), rotația a-III-a. La această activitate, au fost invitați să participe generalul-maior Alexandru Rus, șeful Direcției Operații din cadrul Statului Major General, generalul de brigadă Mihai Ciungu de la Statul Major al Forțelor Terestre, colonelul Gheorghe Vișan, șeful de stat major al Diviziei 1 Infanterie „Dacica”, reprezentanți ai autorităților locale și județene, rudele militarilor craioveni și jurnaliști din presa militară și civilă.

Schimb de experiență interactiv În zilele de 4 și 5 decembrie a.c., la Divizia 1 Infanterie „Dacica” a avut loc convocarea consilierilor comandanților pentru problemele maiștrilor militari, subofițerilor, soldaților-gradați profesioniști.


 


COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului și a datei apariţiei publicaţiei.
OPINIILE ŞI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț