Nr. 35 din septembrie 2015
GALERIA FOTO A "CURIERULUI ARMATEI"

Publicaţie bilunară editată de comandamentul Brigăzii 1 Mecanizate "Argedava"

Kaki 100%

Monument dedicat eroilor căzuți la datorie

Căpitan Ovidiu CIOBANU

data de 6 august, odată cu Schimbarea la Față a Domnului, militarii români, dislocați în Baza Militară Kandahar au participat la dezvelirea și sfințirea Monumentului Eroilor Căzuți la Datorie în Teatrele de Operații din Afganistan și Irak, căruia i-a fost aplicată o placă comemorativă din marmură, inscripționată cu numele fiecăruia.

Această decizie a fost luată în urma tragicului eveniment din data de 30 aprilie 2015, în care o patrulă debarcată, formată din militarii Batalionului 33 Vânători de Munte ,,Posada” a fost atacată de un autovehicul capcană.
Monumentul eroilor, aflat în locul de dispunere al Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF, a fost construit prin efortul întrunit al tuturor militarilor care au conlucrat în cadrul misiunii ISAF cu batalioanele de manevră. Acesta se afla inițial în Baza Lagman. De-a lungul timpului, numele tuturor eroilor care s-au jertfit pentru țară, în lupta împotriva terorismului, au fost înscrise pe fațada lui, spre aducere aminte și cinstire. La începerea Misiunii Resolute Support, militarii Elementului Național de Sprijin au considerat de cuviință să îl amplaseze lângă Capela Militară și catargul pe care flutură Drapelul României.
Anterior acestei activități, comandantul Batalionului de Infanterie Protecția Forței KAF a recompensat prin citare pe Ordinul de Zi pe Unitate, o serie de ofițeri și subofițeri care s-au remarcat prin profesionalismul demonstrat în cadrul activităților comune româno-americane sau administrativ-naționale.

 

cap de pagina

Monument dedicat eroilor căzuți la datoriePe data de 6 august, odată cu Schimbarea la Față a Domnului, militarii români, dislocați în Baza Militară Kandahar au participat la dezvelirea și sfințirea Monumentului Eroilor Căzuți la Datorie în Teatrele de Operații din Afganistan și Irak, căruia i-a fost aplicată o placă comemorativă din marmură, inscripționată cu numele fiecăruia.
În semn de apreciere și respect Începutul lunii octombrie a acestui an a fost pentru garnizoana Craiova unul festiv, al aducerilor aminteși al comemorării altruismuluiși al grijii față de semeni de care dădea dovadă societatea românească de la mijlocul secolului XX. Vorbesc în special despre anul 1939. Cel de-Al Doilea Război Mondial izbucnise în vestși se îndrepta cu paoi repezi spre teritoriul nostru, dar nu înainte de a afecta Polonia. Cu acest stat, România avea încheiat un acord bilateral ce prevedea ca țara noastră să găzduiască, în caz că era nevoie, populația ce solicita acest lucru, fie ea civilă sau militară.

Vizită de sufletMilitarii Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” se raliază inițiativei Ministerului Apărării Naționale de a cinsti  veteranii de război, oameni care au cunoscut cu vârf și îndesat ororile războiului și care, în demnitate și tăcere, își trăiesc ultima parte a vieții, cunoscuți sau mai puțin cunoscuți de comunitățile în care trăiesc.


 


COPYRIGHT:
este autorizată orice reproducere, fără a percepe taxe, cu condiţia indicării cu exactitate a numărului și a datei apariţiei publicaţiei.
OPINIILE ŞI PĂRERILE
exprimate în articolele publicate sub semnătura autorilor au caracter strict personal și nu angajează în vreun fel răspunderea EDITORULUI sau a REDACŢIEI.
Web design ltc Ion Papaleț